Napoli se prošetao kroz Rim i zadržao priključak za Romom
Foto: EPA

Napolitanci bolji od Lazija

Napoli se prošetao kroz Rim i zadržao priključak za Romom

E. Čaušević

Fudbaleri Napolija pobijedili su večeras na gostovanju Lazio (3:0) u derbiju 31. kola italijanske Serije A.

Derbi na Olimpicu večeras je bio u centru pažnje na Apeninima jer je ovo bio duel ekipa koji se bore za Ligu prvaka. Napoli je došao po pobjedu da zadrži korak za Romom, dok su Lacijali željeli tri boda kako bi smanjili zaostataka Napolijem.

Ipak, stvari su večeras išle na stranu gostujuće ekipe. Napoli je do vodstva stigao u 25. minuti nakon sjajne akcije koju je na kraju golom krunisao Callejon za 0:1. Već početkom drugog dijela gosti su udvostručili svoju prednost, a na 0:2 povisio je Insigne.

Lazio je nakon drugog primljenog gola imao nekoliko fenomenalnih prilika da se vrati u meč. Prvo je Keita bio oči u oči s golmanom gostiju, no nije pogodio. Najbolju priliku propustio je Patric u finišu utakmice kada je šutirao na prazan gol, ali u posljednji trenutak Insigne je spasio gol Napolija.

U sudijskoj nadoknadi utakmice gosti su postigli i treći gol, a konačnih 0:3 svojim drugim pogotkom na utakmici postavio je Insigne. Napoli je i dalje na trećem mjestu Serije A sa 67 bodova četiri manje od Rome koja je druga na mjestu koje direktno vodi u Ligu prvaka. Lazio je četvrti sa sedam bodova manje od Napolija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 31. kolo:

Lazio - Napoli 0:3


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi