"Zar je Šibeniku malo 250.000 eura?"

Direktor Dinama se pita

"Zar je Šibeniku malo 250.000 eura?"

Adnan Beganović

Bosanskohercegovački internacionalac Mehmed Alispahić karijeru će nastaviti u Dinamu, no još uvijek se ne zna da li će se povremeni bh. reprezentativac odmah ili na ljeto priključiti zagrebačkoj momčadi.

Naime, Alispahić je dogovorio saradnju sa Dinamom, a kako ga ugovor za Šibenik veže još pola godine, ostalo je da za stol sjednu čelni ljudi dva hrvatska kluba.

Dinamo stvari drži pod kontrolom i ukoliko iz Šibenika budu "zatezali", kako su i najavljivali, Alispahić će onda najvjerovatnije na ljeto obući plavi dres.

"Mi smo iskazali interes, s igračem je sve dogovoreno, a s njegovim klubom smo spremni sa razumni sporazum. Zbog dobrih odnosa želimo da se transfer realizuje odmah, no jasno je da nećemo pristati na nabijanje cijene", rekao je za Sportske novosti direktor Dinama, Damir Vrbanović i dodao:

"Budimo realni. Proljetni dio prvenstva je jako kratak. Ostalo je 12 utakmica i vjerovatno 4 u kupu. Podijelite to sa onim što iz Šibenika nominalno traže (milion eura) pa izračunajte koliko bi nas Alispahić koštao po utakmici. Previše! A, zar je malo 250.000 eura. Želimo Alispahića sada, kako bi se tokom nastavka takmičarske godine prilagođavao i uigravao, ali to ne smije i ne može biti preskupo."

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.