Zar se tek tako tjeraju ključni igrači?
Foto: EPA

Prava sapunica u Londonu

Zar se tek tako tjeraju ključni igrači?

Edmir Škorić

To što David Luiz u nedjelju nije igrao u derbiju protiv Manchster Uniteda još uvijek je glavna tema u Engleskoj.

Luiz se iznenada našao na tribinama za derbi na Stamford Bridge, a prije toga bio je neizostavna karika u sastavu Plavaca. Bilo je jasno da nešto ne štima, a menadžer Chelseaja Antonio Conte pokušao je da objasni zašto Luiz nije bio u timu.

"Znate, on je profesioanalac i sjajan igrač, ali ponekad igrači ne rade ono što ja od njih očekujem. To što nije igrao je jednostavno taktička odluka. Mladi Andreas Christensen je pokazao da je spreman da igra u budućnosti važnu ulogu, sjajano je odradio posao na mjestu stopera", rekao je Conte.

Kako to obično biva kad su ovakve teme u pitanju, mediji u Engleskoj išli su do kraja razotkriti čitav slučaj jer je bilo sumnjivo da se samo tako Conte odlučio riješiti Luiza. Onda su saznali da je ovaj pretrpio horor na treningu i da mu Conte ništa ne da, a sada je objavljen i, navodno, pravi razlog zašto sve ovo Italijan radi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Britanski Times je objavio kako je Luiz zapravo potjeran jer je isuviše dobar prijatelj Diega Coste, Brazilca koji je u sukobu s Conteom i kojeg ovaj nije želio više u timu. Njih dvojica su navodno pravi prijatelji i često se viđaju, a Conte je to procijenio kao kažnjivo djelo, pa je Luiza odlučio izbaciti iz ekipe. 

Tridesetogodišnji stoper je za Chelsea odigrao preko 110 utakmica i jedan je od omiljenih igrača kod vlasnika Romana Abramoviča, pa nije isključeno da se u sve umiješa i ruski tajkun, te na kraju otpusti Contea, kojeg i ne voli previše. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi