Zaragoza nemoćna u predgrađu Madrida

Primera

Zaragoza nemoćna u predgrađu Madrida

M. Šljivak

Getafe je u 26. kolu Primere na svom Alfonso Perez stadionu dočekao Zaragozu, te su slavili pobjedu rezultatom 2:0.

Leon je prvi prijetio gostujućem golu u četvrtoj minuti, ali je šutirao neprecizno. Uzvratila je Zaragoza preko Rochine, no njegov udarac brani Moya.

Do vodstva je Getafe stigao u 21. minuti. Pedro Leon je odlično prošao po desnoj strani ubacio je za Adriana Colungu, kojem nije bilo teško da sa dva metra pogodi mrežu Alcolee za vodstvo od 1:0.

I nakon gola Getafe je bio bolji rival. Vrijedi izdvojiti još jedan pokušaj Leona, a Loovens je uzvratio za goste, ali se na odmor otišlo minimalnim vodstvom Getafea.

Nastavak susreta donio je dosta nervoze. Zaragoza je ostala bez Loovensa u 60. minuti koji je zbog drugog žutog kartona morao van terena, a samo nekoliko sekundi potom Escudero sjajnim udarcem iz slobodnog udarca pogađa za vodstvo Getafea od 2:0.

Minut potom i domaći ostaju sa igračem manje nakon što je Pedro Leon u dvije minute dobio dva žuta kartona, pa se u završnicu ipak ušlo poravnatih snaga na terenu. Ipak, rezultat se nije mijenjao, pa je Getafe stigao do važna tri boda u ovom susretu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.