Zašto Braithwaite može igrati u La Ligi, a ne može u Ligi prvaka?

Stigao iz Leganesa

Zašto Braithwaite može igrati u La Ligi, a ne može u Ligi prvaka?

Admin Čaušević

Martin Braithwaite je stigao u Barcelonu prošle sedmice. S katalonskim klubom je potpisao četvrogodišnji ugovor uz otkupnu klauzulu od 300 milona eura.

Braithwaite je na Nou Camp stigao nakon što je Barcelona dobila zeleno svjetlo za dovođenje novog igrača poslije teške povrede Ousmane Dembelea koji će pauzirati šest mjeseci.

Danski napadač će u nastavku sezone imati pravo nastupa u La Ligi, ali ne i Ligi šampiona zbog UEFA-inog striktnog pravilnika.

Naime, UEFA dozvoljava da se na listi prijavljenih igrača za nokaut fazu naprave tri izmjene, ali krajnji rok za prijavu novih fudbalera je završio 1. februara i naknadne promjene nisu dozvoljene.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Međutim, bez obzira na to Quique Setien je Braithwaitea poveo u Napolju zajedno s ostalim igračima jer iskusni stručnjak ima namjeru da ubrza proces adaptacije.

Braithwaite je za Barcelonu debitovao prošlog vikenda u duelu protiv Eibara. Barca je slavila s 5:0, a ovaj napadač je učestvovao u akcijama kod četvrtog i petog gola.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi