Zašto će Griezmann biti novčano kažnjen ako ne ode u Barcu?

Na ljeto napušta Atletico Madrid

Zašto će Griezmann biti novčano kažnjen ako ne ode u Barcu?

E. Čaušević

Francuski napadač Antoine Griezmann će na kraju ove sezone gotovo sigurno napustiti Atletico Madrid, a interes za ovog igrača pokazali su Barcelona i Manchester City.

Griezmann je ljetos bio na korak od Manchester Uniteda, ali je odustao od transfera u posljednji trenutak nakon što je Atletico ostao bez mogućnosti da dovodi nova pojačanja do početka ove godine. Ipak, nakon što je Diego Costa dobio pravo da zaigra za Atletico postalo je jasno da bi Griezmann mogao napustiti ovaj tim na kraju sezone.

Najveći interes za francuskog napadača pokazala je Barcelona koja je spremna aktivirati njegovu otkupnu klauzulu od 100 miliona eura. Ipak, problem katalonskom klubu mogao bi praviti City koji je također zainteresovan za Griezmanna.

Međutim, katalonski Sport danas je objavio da su Barca i Griezmann već postigli "tajni" dogovor. Navodno, Griezmann će na ljeto pojačati ovaj klub, ali ako dođe do nekih promjena obje strane bi mogle novčano da ispaštaju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naime, ukoliko se Griezmann predomisli morat će platiti određenu sumu novca Barceloni, a ukoliko se Katalonci predomisle onda će oni platiti nekoliko miliona na račun Francuza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi