Pique produžio ugovor sa Barcelonom, od otkupne klauzule se vrti u glavi

Ostaje do ljeta 2022. godine

Pique produžio ugovor sa Barcelonom, od otkupne klauzule se vrti u glavi

Španski defanzivac Gerard Pique produžio je ugovor sa Barcelonom do ljeta 2022. godine.

Nije bilo većih dilema oko toga da će Pique zaista ostati vjeran katalonskoj ekipi, a samo je bilo pitanje vremena kada će staviti potpis na novi ugovor.

To se dogodilo danas, a obzirom da je Pique produžio ugovor na dodatne četiri godine, sasvim je jasno da će u Barceloni završiti karijeru jer će u to vrijeme imati 34 godine. U novom ugovoru postoji i otkupna klauzula od čak 440 miliona funti.

Podsjetimo, Pique je karijeru počeo upravo u Barci iz koje je na ljeto 2004. prešao u Manchester United. Kasnije je igrao na posudbi u Real Zaragozi, a u Barcu se vratio 2008. godine u transferu vrijednom pet miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sa Kataloncima je osvojio čak četiri Lige prvaka i šest španskih prvenstava.
On je tokom ove sezone odigrao ukupno 24 utakmice za Barcelonu i postigao je dva gola.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi