Zašto Hasan Salihamidžić nije u avionu za SAD?
(Foto: EPA)

Ostao u Minhenu

Zašto Hasan Salihamidžić nije u avionu za SAD?

M. Šljivak

Minhenski Bayern će pripreme za početak nove sezone obaviti u Sjedinjenim Američkim Državama.

Njemački prvak će odigrati nekoliko pripremnih utakmica na tlu SAD-a, a među putnicima u avionu Bayerna neće biti sportskog direktora Hasana Salihamidžića.

Odlučeno je da Brazzo zajedno sa predsjednikom Ulijem Hoenessom i financijskim direktorom Jano Christianom Dreesenom ostane u Minhenu, a razlog je sasvim jednostavan.

Bayern je još uvijek u potrazi za pojačanjima. Tim iz Minhena silno želi da pojača tim, posebno na krilnim pozicijama i ovaj trio je ostao u Njemačkoj kako bi se potpuno posvetio završetku transfera.

Mnogi fudbaleri se povezuju sa dolaskom na Allianz Arenu, a Hasan Salihamidžić ima veliku listu fudbalera koje želi vidjeti u svojim redovima.

Bayernova prva opcija je fudbaler Manchester Cityja Leroy Sane. Ipak, reprezentativcu Njemačke se ne vraća u Bundesligu, a i cifra od gotovo 100 miliona eura zaustavlja transfer.

Rezervne opcije su također interesantne. Na listi su Ousmane Dembele (Barcelona), velika želja Hasana Salihamidžića Callum Hudson-Odoi iz Chelseaja, a interes postoji i za Cengiza Udera.

Poznati novinar Gianluca Di Marzio tvrdi da bi se Bayern na kraju mogao okrenuti dovođenju turskog fudbalera, koji je mnogo jeftniji od Sanea i Dembelea i da je to vjerovatno rješenje za minhenski tim.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Međutim, ako ni Under ne postane član njemačkog prvaka, lista potencijalnih pojačanja koju ima Hasan Salihamidžić je zaista ogromna.

Pažljivo se razmatraju još Carrasco, Ziyech, Bergwijn, Bailey, Olmo, Roca i Mandžukić i vrlo je moguće da će neko od njih završiti u Minhenu, ako prvobitne želje ne budu angažovane.

Promo

Top Komentari

Bulle
Cengiz Under zamjena??? Ajte molim vas...
1 0
Adoutd
Boji se aviona
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi