Zašto HŠK Zrinjski ne smije kiksati u naredne dvije utakmice?

Plemići pod imperativom pobjede

Zašto HŠK Zrinjski ne smije kiksati u naredne dvije utakmice?

M. Šljivak

HŠK Zrinjski ove sezone je na sjajan način predstavio Bosnu i Hercegovinu u Evropi.

Odlične igre u duelima sa Akademijom, Utrechtom i Malmeom donijeli su dobre bodove našoj zemlji, ali je izabranike Harija Vukasa nastup u pretkolima Evropske lige itekako koštao.

Mostarski tim je u prvenstvu loše krenuo. Nakon pet kola imaju samo četiri boda, ali i utakmicu manje koju će odigrati za pet dana protiv Zvijezde 09.

Trijumfom u tom meču Mostarci imaju šansu da spriječe najlošiji start sezone u proteklih 15 godina, kojeg su imali u sezoni 2003/2004.

Tada je Zrinjski nakon šest odigranih kola imao samo četiri osvojena boda. Upisao je samo jednu pobjedu, jedan remi i čak četiri poraza uz gol-razliku 3-9.

Ova sezona je bila izuzetno loša za Plemiće. Prvenstvo su završili na 11. mjestu od 16 ekipa, a na kraju su osvojili 38 bodova.

Ipak, ekipa Harija Vukasa sada ima dvije lijepe šanse da se vrati u vrh tabele. Za to im je potrebna pobjeda protiv Borca, a zatim i protiv Zvijeze 09, jer razlika između ekipa na tabeli nije velike.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Međutim, svaki eventualni kiks u ovim utakmicama značit će najgori start Plemića u proteklih 15 godina, što svakako ne bi zadovoljilo ambicije rukovodstva kluba.

Zrinjski sutra od 20 sati čeka Borac, a u srijedu od 19 sati ekipu Zvijezde 09.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi