Zašto je 4. juli bitan datum za FK Sarajevo?

Bh. prvak će nastupiti u kvalifikacijama za LP

Zašto je 4. juli bitan datum za FK Sarajevo?

Admin Čaušević

FK Sarajevo je minulog vikenda počeo pripreme za novu sezonu. 

Dok će trener Husref Musemić imati zadatak da spremi ekipu za dešavanja na terenu, dok će koordinator za sportski segment Emir Hadžić imati obavezu da šefu stručnog štaba ispuni želje u skladu s klupskim mogućnostima.

Bordo tim će mečeve kvalifikacija za Ligu prvaka igrati 9. ili 10. jula te sedam dana kasnije. Međutim, izuzetno važan datum za bh. prvaka je svakako i 4. juli.

Naime, klubovi učesnici prvog pretkola elitnog takmičenja su dužni da do ponoći 4. jula dostave A listu fudbalera koji će konkurisati za tu fazu takmičenja.

Na A listi se ne smije naći više od 25 igrača od kojih je minimalno njih osam prošlo lokalne omladinske selekcije kluba ili asocijacije iz kojoj klub pripada.

Sarajevo, ali i ostali klubovi će i do ponoći dan prije prve utakmice moći naknadno prijaviti dva igrača s tim da bude ispoštovana kvota igrača koji su prošli lokalne omladinske selekcije.

Do sada su ekipu s Koševa pojačali Slobodan Milanović i Nebojša Gavrić, a prije polaska za Sloveniju očekuje se i nova pojačanja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, prvog evropskog protivnika u sezoni pred nama Sarajevo će saznati sutra za kada je zakazan žrijeb pretkola Lige prvaka.

Prva provjera pred novu takmičarsku godinu na programu je u srijedu, a protivnik je ekipa Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adnanos
Dogovorite sa Zvezdom, Partizanom, Hajdukom i Dinanom prijateljske utakmice na kosevu i napunite kasu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi