Zašto je De Gea izgubio mjesto u prvoj postavi Španije?

Loš finiš sezone

Zašto je De Gea izgubio mjesto u prvoj postavi Španije?

Golman Crvenih đavola David de Gea je imao turbulentan finiš sezone u Manchster Unitedu, a isti ga je koštao statusa prvog golmana reprezentacije Španije, barem zasad.

Umjesto De Gee u sinoćnjoj utakmici kvalifikacija za EP protiv Švedske na golu Španije se našao Keap Arrizabalaga.

Pomoćni trener u stručnom štabu Španije Roberto Moreno sada ističe da je Kepa trenutno prvi izbor zbog prostog razloga - boljeg finiša sezone i boljih rezultata na golu Chelseaja.

Inače, Kepa je protiv Švedske upisao svoj treći uzastopni start za Crvenu furiju.

"Ne mislimo da je De Geino vrijeme u Španiji završeno. Ali Kepa je imao nevjerovatan kraj sezone, osvojio je Evropsku ligu uz neke sjajne izvedbe. U ovom konkretnom trenutku mislimo da nam Kepa može pomoći na bolji način", izjavio je Moreno.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Kada je pred vama nešto lagano, opustite se i to nije dobro. Konkurencija je dobra stvar... Već smo gledali Kepu kako igra vrlo dobro u Evropskoj ligi tako da smo znali da je u dobroj formi. Ipak, morali smo provjeriti to u ekipi", nastavio je Moreno, pa dodao:

"Razgovarao sam sa selektorom Enriqueom prije utakmice o tome. A nakon utakmice smo odlučili zadržati ga u prvoj postavi... Pri donošenju odluke nije odlučio neki konkretan momenat. Odavno razgovaramo o prvoj postavi, a kada imate sve informacije onda donosite odluku".

Top Komentari

mer12
Zato sto je Kepa menadzer hahaaa
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi