Zašto je novi sponzor sudija u Seriji A digao toliku prašinu?

Sve oči uprte u Juventus

Zašto je novi sponzor sudija u Seriji A digao toliku prašinu?

Edmir Škorić

Novi sponzor sudija u Italiji je Net osiguranje, nakon čega se počelo govoriti o sukobu interesa.

Novinar Paolo Trapani je otkrio kako je Net osiguranje dobilo priliku da svoj logo ustakne na dresovima sudija u Seriji A, ali je također istakao da je to "čudna slučajnost" jer je Net osiguranje, zapravo, u vlasništvu dioničara Juventusa.

Konkretnije, njime rukovodi Finnat Euramerica banka na čijem čelu je sin Sussanne Agnelli i rođak Andree Agnellija, predsjednika Juventusa.

Upravo se Juventus često optužuje da ima veliku pomoć sudija proteklih godina, sa dosta kritika suočava se i ove sezone nakon nekih diskutabilnih odluka, što je i podiglo toliku prašinu kada je bilo jasno da će Net osiguranje biti sponzor ljudima koji dijele (ne)pravdu u Italiji.

Inače, Net osiguranje će po sezoni izdvajati 1.2 miliona eura, a ugovor sa Italijanskim udruženjem sudija trajat će do 2023. godine.

Inače, Ubi Banca ima značajan udio u Neto osiguranju, a ta banka je jedna od najvažnijih sponzora Juventusa. Ubi Banca i Juventus odavno su započeli značajno i čvrsto komercijalno partnerstvo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ova kreditna institucija također sponzoriše Bresciju i Atalantu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Syr
provjeri pa napisi druze..Ubi Banca sponzorise Briescu i Atalantu..a sa Juveom nema nikakve veze..spin, spin..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi