Barcelona aktivira klauzulu i dovodi igrača Reala?

Sprema se šou u Španiji

Barcelona aktivira klauzulu i dovodi igrača Reala?

Čelnici Barcelone spremni su zadati veliki udarac Real Madridu i aktivirati otkupnu klauzulu za Marca Asensija, objavili su španski mediji. 

Mladi fudbaler Real Madrida, kojeg smatraju nasljednikom Cristiana Ronalda, nalazi se na meti Barcelone i navodno su čelnici katalonskog kluba spremni aktivirati klauzulu iz njegovog ugovora koja iznosi 80 miliona eura. 

Za Barcelonu novac nije problem, pogotovo nakon što je na klupski račun uplaćeno 222 miliona eura za transfer Neymara, a dio uplate čelnici kluba su rado spremni uložiti za Asensija. Pogotovo nakon što je propao pokušaj dovođenja Coutinha iz Liverpoola. 

Posljednju riječ će dati Asensio, pošto se Real Madrid ništa ne pita kada se otkupna klauzula aktivira, a u slučaju da odluči preći u Barcelonu ne bi bio jedini koji se odlučio na taj potez. Istim putem ranije su išli Robert Prosinečki, Luis Enrique, George Hagi, Alfonso Perez... 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pred Asensijom je sigurno svijetla budućnost. Da se radi o nadolazećoj zvijezdi pokazao je i u protekle dvije sezone iskoristivši svaku šansu. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti