Zašto je Ronaldo protiv Napolija napao Allegrija?
Ronaldo je tip igrača koji uvijek želi biti naprijed, pred golom protivnika, a Allegri je sinoć imao drugačije zamisli nakon vodstva u Napulju

Portugalac je bio jako bijesan u 64. minuti

Zašto je Ronaldo protiv Napolija napao Allegrija?

Edmir Škorić

Dogodilo se to u 65. minuti. Massimiliano Allegri je bio u svojoj poziciji pored aut-linije, a Cristiano Ronaldo mu prilazi i nešto dobacuje.

Juventus je sinoć s 2:1 slavio u derbiju u Napulju protiv Napolija, a u ovom zanimljivom meču Miralem Pjanić je majstorski zabio gol iz slobodnjaka, da bi kasnije dobio crveni karton.

U 65. minuti, nekoliko minuta nakon što je Callejon zabio za 2:1, Ronaldo gubi živce i dobacuje Allegriju kako je sramota da njegov tim igra defanzivno.

Imao je tu Juventus prednost, brojčano su timovi na terenu bili izjednačeni jer je Meret kod Napolija još ranije isključen, ali Allegri je težio da njegovi igrači budu u odbrani i da se baziraju isključivo na odbranu svog gola.

Tako je i Ronaldo bio poprilično defanzivno postavljen, Napolijevi napadi bili su sve jači, ali je ostalo 2:1, s tim da je Insigne promašio penal u 84. minuti.

Navodno je Ronaldo zahtijevao od Allegrija da Juve napadne, da igra napadački jer ima takvu ekipu, ali treneru Torineza jedino je važno bilo da se upiše pobjeda.

To i ne čudi, s obzirom na to da je Ronaldo neko ko uživa da napada na protivnički gol i nije navikao da se brani.

Ronaldov Juventus sada ima 72 boda, čak 16 više od drugoplasiranog Napolija i više skoro da nema dileme ko je novi-stari prvak Italije. U narednom kolu Juventus će u goste u Udineseu, a Portugalac traži svoj jubilarni 20. gol u Seriji A.

Ancelotti: Bio sam iznenađen koliko smo bili superiorni u odnosu na Juventus

Trener Napolija Carlo Ancelotti prvo je prokomentarisao isključenje Merete u 25. minuti.

"Zaista kontroverzna odluka. On sigurno nije uhvatio protivničkog igrača, a mogu prihvatiti da je kažnjen za pokušaj borbe. Meret nije dotaknuo Ronalda, a taj crveni je promijenio utakmicu", kazao je Anceloti, pa dodao.

"Bio sam iskreno iznenađen koliko smo bili superiorni u odnosu na Juventus kada je omjer snaga na terenu bio deset na deset. Pokazali smo svoje kvalitete, ali moramo više vjerovati u vlastite sposobnosti".

Uporedio je svoj tim i Juventus.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Juventus ima veliki temperament, jaki su individualno, dok mi imamo sjajne tehničare, te se moramo fokusirati na te stvari da bismo pobijeđivali".

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
Opet mlatite idiotske izmišljotine !!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi