Rio Ferdinand prozvao Rooneyja na Twitteru i ponudio mu pomoć

Vraća se u Englesku?

Rio Ferdinand prozvao Rooneyja na Twitteru i ponudio mu pomoć

Endin Čaušević

Engleski napadač Wayne Rooney nalazi se na korak od povratka u Englesku.

Rooney trenutno igra u Sjedinjenim Američkim Državama za DC United, ali očito da ima veliku želju da se vrati u Englesku. Otočki mediji prenijeli su da Rooney pregovara s Derbyjem i da je na korak od dolaska u ovaj klub iz Championshipa.

Nekadašnji napadač Manchester Uniteda danas je bio na pregovorima i postoji velika šansa da dođe u Derby kao igrač-trener. Navodno, prepreka za povratak u Englesku nema i očekuje se da se Rooney u januaru pridruži ekipi Derbyja.

Da se tu zaista nešto "kuha" najbolje je pokazao i Rio Ferdinand koji se oglasio na Twitteru. Svog bivšeg saigrača iz Uniteda pitao je da li će mu trebati prevoz kada krene za Derby i očito da postoji šansa da Rooney čak i ovog ljeta dođe u novi klub.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Da li ću te trebati 'pokupiti' ujutro kada kreneš za Derby", napisao je Ferdindan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi