Zašto Salah nije proslavio gol protiv Chelseaja?

Potpuno drugi razlog

Zašto Salah nije proslavio gol protiv Chelseaja?

E. Čaušević, foto: EPA

Fudbaleri Liverpoola sinoć su remizirali protiv Chelseaja (1:1) u derbiju 13. kola engleskog Premiershipa.

Redsi su do finiša utakmice vodili sa 1:0 golom Mohameda Salaha, ali je vrijedan bod Plavcima donio rezervista Willian. No, ono što je bilo u centru pažnje nakon utakmice jeste proslava gola egipatskog fudbalera.

Nakon što je Salah zatresao mrežu svog nekadašnjeg kluba nije želio da slavi gol, te je digao samo ruke u zrak. Iako su mnogi vjerovali da je to uradio zbog poštovanja prema bivšem klubu čini se da to nije bio pravi razlog.

Prema pisanju engleskih medija Salah nije želio slaviti gol zbog poštovanja prema žrtvama terorističkog napada u Egiptu. Njegovu domovinu pogodio je teroristički napad na džamiju u Sinaju u kojoj je život izgubilo čak 305 osoba.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi