Zašto se Ćiro boji večerašnjeg meča Dinama?

Modri se bore za grupnu fazu Lige prvaka

Zašto se Ćiro boji večerašnjeg meča Dinama?

E. Škorić

Dinamo večeras igra protiv Young Boysa revanš susret play-offa Lige prvaka, nakon što je u Bernu završeno 1:1.

Modri su favoriti, ali bivši bh. selektor Ćiro Blažević se pribojava večerašnje utakmice i poziva na oprez.

"Dinamo je briljantno odigrao u Bernu. Ali ću vam isto tako kazati da se jako bojim uzvrata. Young Boysi su pokazali osobit kapacitet, oni su nas u stanju za*ebati! Tako bih želio da ovo što kažem pročitaju svi u Maksimiru, ali mislim da oni to znaju. Trener Nenad Bjelica pokazao je izniman trenerski talent, siguran sam da neće ništa prepustiti slučaju te da će Dinamo otići po one značajne milione eura koji su neophodni za život Dinama", rekao je Ćiro za Sportske novosti.

"Ako ne budemo ekstremno koncentrirani i fanatično angažirani, neće biti dobro. Jer, budimo realni, Dinamo danas ima imperativ jer je plasman u Ligu prvaka itekako važan za egzistenciju kluba. Kad imaš osiguranu egzistenciju, možeš normalno razvijati svoj talent. Bitna je materijalna moć. Zato ponavljam, današnja je utakmica od egzistencijalnog značaja!".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Očigledno je da je Dinamo favorit, makar blagi, ali još ništa nije riješeno. Mada, Dinamu odgovara i 0:0, no u Maksimiru tvrde da idu na pobjedu. Susret počinje u 21 sat.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi