Zašto se teren Old Trafforda pred svaku utakmicu prska bijelim lukom?

Učinkovit recept

Zašto se teren Old Trafforda pred svaku utakmicu prska bijelim lukom?

Admin Čaušević

Prije nekoliko sedmica kada je Manchester United igrao protiv Liverpoola kamere Sky Sportsa su zabilježile trenutaka kada teren Old Trafforda prska bijelim lukom. 

Dan uoči najvećeg meča engleskog fudbala traktori za odražavanje su izašli na teren te ga poprskali bijelim lukom.

Daily Mail piše kako United tu taktiku sprovodi već pet godina i do sada se pokazala izuzetno učinkovitom jer su i ostali klubovi počeli primjenjivati ovaj recept.

Naime, uz pomoć bijelog luka onemugaćava se da insekti uništavaju korijenje trave zbog čega je teren Old Trafforda jedan od najboljih u Englskoj.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mana ove taktike jer je za supostavljanje instektima potrebna velika količina bijelog luka čiji se miris u vrijeme vjetrovitih dana može osjetiti i na 500 metara udaljenosti.

Na sreću, navijači koji dođu na stadion i ne osjete previše primjenu ove taktike koja se primjenjuje dan pred utakmicu tako da se za vrijeme susreta miris bijelog luka ne osjeti.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

larokblum
Ma ne kasnite mnogo za ovim naslovom, malo, malo vise....
0 1
Haroni
De nam malo tog saransaka da poprskamo stadion Rodjeni
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti