Zašto su igrači Spartaka i Legije bili zeleni nakon meča u Trnavi?

Čudni problemi zadesili slovački klub

Zašto su igrači Spartaka i Legije bili zeleni nakon meča u Trnavi?

Spartaku iz Trnave za sada ide odlično u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Prvo je slovački predstavnik u prvom pretkolu izbacio prvaka naše države, Zrinjski, da bi potom u drugom nekako uspio eliminisati Legiju iz Varšave.

Ipak, imaju u Spartaku i problema - sa travnjakom na svom stadionu. Naime, svi koji su pratili utakmicu Spartak - Legija su mogli primijetiti da su igrači obje ekipe bukvalno zeleni.

U Slovačkoj je u proteklim danima vladalo izuzetno toplo vrijeme, da bi potom travnjak stadiona u Trnavi zahvatilo i neko gljivično oboljenje. Infekcija se širila travnatom površinom i itekako oštetila teren, pa je Spartak morao zelenom bojom farbati teren kako bi on izgledao koliko-toliko pristojno.

Spartak je prije toga posipao određene pesticide na teren uz prethodne konsultacije sa UEFA-om.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prema pisanju slovačkih medija u Spartaku su dobili garanciju da boja korištena na travnjaku neće smetati fudbalerima, ali je očigledno proizvođač "uvalio" ne baš kvalitetan proizvod ovom klubu.

Svakako će biti zanimljivo vidjeti u kakvom će stanju teren u Trnavi dočekati susret 3. pretkola Lige prvaka Spartak - Crvena zvezda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi