Zato je Dinamo tu gdje jeste: Kada Olimpija proda Menala, "kajmak" kupe Modri

Zanimljiv dogovor

Zato je Dinamo tu gdje jeste: Kada Olimpija proda Menala, "kajmak" kupe Modri

Edmir Škorić

Luka Menalo jedan je od najboljih igrača Olimpije ove sezone, ali on je i dalje član Dinama.

Menalo je u Olimpiji na posudbi, koja ima priliku da otkupi njegov ugovor. Zapravo, potpisani sporazum Dinama i slovenačkog kluba je pomalo zakomplikovan, ali i jasan.

Iako povremeni bh. reprezentativac igra na posudbi u Olimpiji, klub iz Ljubljane odlučuje o njegovoj budućnosti. Ko god želi da kupi Menala, mora da sklopi dogovor s Olimpijom.

U slučaju transfera, oni će morati isplatiti Dinamu odštetu, koju je prvak Hrvatske isplatio za Menala prilikom transfera iz Širokog Brijega.Navodno se radi o iznosu između 300 i 400 hiljada eura.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Zatim klubovi dijele ostatak eventualne odštete na dva jednaka dijela (50:50). Stoga, ako bi Olimpija hipotetski prodala Menala za dva miliona eura, klubovi bi podijelili 1,6 miliona eura. Tako bi Olimpija u osnovi zaradila oko 800.000 eura.

Slovenački mediji tvrde da to nije pretjerano velika cifra, ali da je sasvim pristojna s obzirom na financijsku situaciju Olimpije.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi