Zatvara li se krug? S Odovićevem je i otjerana nafaka sa Grbavice
Milomir Odović na klupi Želje u Budimpešti: Potrošen je svojevremeno iako je Želji donio jako mnogo

Klupu Želje preuzima njegova legenda?

Zatvara li se krug? S Odovićevem je i otjerana nafaka sa Grbavice

U opskurnom bestseleru Alhemičar, napisanom majstorski, za široke narodne mase i da se dopadne svima, Paulo Coelho kao da poručuje da je blago tu u blizini, nije negdje daleko koliko god se potraga za njim doimala uzbudljivom.

Jedan od komentara na djelo koje je ušlo u Ginisovu knjigu rekorda jeste ovakav:

"U većini slučajeva u životu ne možemo da ostvarimo baš sve što želimo, koliko god bili istrajni u željama, vjerovali u njih i pratili znakove pored puta, te ih tumačili na pravi način. Ali put kojim idemo i sve ono šta nam se dešava na tom putu, svakako će nam biti pokazatelj i usmjeravat će nas na mjesto gdje treba da budemo i gdje nas čeka neko naše 'blago'".

Željezničar neće ući u Ginisovu knjigu rekorda po broju angažiranih i trenera kojima se klub zahvalio u posljednjih pet-šest sezona, jer ima i gorih od Željezničara, ali bi vrijedilo na tom putu prema "blagu" naučiti nešto. Recimo, kako otjerati nafaku od sebe.

A Želju je nafaka napustila kada je smijenjen s klupe Milomir Odović, fini prijatni čovjek, legenda kluba, koji se vjerovatno teško može posvađati i sa kim koliko je dobar. Osim što je pod njegovim vodstvom i za njegovog trenerskog vakta klub zaradio možda i najviše što je ikada uspio u jednoj sezoni.

Kako je uspio u tome? Tako što je gurnuo djecu da igraju kada je klub bio u najvećoj dubiozi. Trener je nakon odlaska Amara Osima trebao biti Almir Memić ali je tadašnji predsjednik Almir Gredić mislio drugačije. Postavio ga je i rekao "ti ćeš biti trener dok sam ja predsjednik".

Onda je bio drugoplasirani sa Bajićem, Hadžiahmetovićem i ostalim koji su poslije dobro napunili kasu. Pa je onda pomoću Dženisa Beganovića, isto tako Željinog junoše savladan Ferencvaroš, pa još štošta. Ali mu se nije moglo oprostiti nekoliko kiseva dobro izraubovane, mlade, umorne ekipe! Neko je želio da napravi još čudesa?

Sve ovo navodimo jer će Milomir Odović najvjerovatnije biti nasljednik Slobodana Krčmarevića na klupi Želje.

Da li bi se krug tako konačno zatvorio?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zatvorio, ne zatvorio, preuzeo li trenersku palicu opet Odović ili ne, konačno je potrebno znati, ne samo u Želji, već i u državi, u životu, u svakoj pori i privatnog i društvenog života, da postoje ljudi koji koji su talismani. Da sreću ne možeš privoliti ako je prethodno od sebe grubo odgurneš.

Postoje neka pravila, makar bila nepisana.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zaboti janos
riba smrdi od glave-uprave.
25 26
Kiss
deremo Apollon sa Odovicem
12 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi