Zatvorene kapije na kultnom stadionu: Protivnici i sudije došli na utakmicu, dočekali ih katanci!

Velikan nije želio da igra utakmicu

Zatvorene kapije na kultnom stadionu: Protivnici i sudije došli na utakmicu, dočekali ih katanci!

A. Čaušević

Situacije kada goste i sudije dočekaju zatvorene kapije nekog stadion su zaista rijetke. Danas se to desilo fudbalerima Atletico Tucumana. 

Usljed epidemije koronavirusa River Plate je sinoć odlučio da ne igra za danas planiranu utakmicu grupe B argentinske Superlige protiv Atletico Tucumana, ali rukovodstvo takmičenja je naredilo odigravanje susreta.

Međutim, kada su stigli u Buenos Aires nisu mogli ući na Monumental jer su kapije ovog kultnog stadiona sagrađenog još 1938. godine bile zaključane.

"Pridržavamo se onog što se radi obično. Radimo prema pravilima. Došli smo na stadion kako je i trebalo, ali je stadion zatvoren", kazao je potpredsjednik Atletica Enrique Salvatierra.

Nakon ekspedicije Atletica pristigla su i službena lica na čelu Germanom Delfinom, ali i oni nisu mogli ući na stadion.

"Ovo je prvi put da mi se desi nešto ovakvo. Došli smo na stadion kao i inače, ali je domaći klub zatvorio kapije i nije dozvolio ulazak. Mi ćemo poslati izvještaj i ostalo je na Disciplinskoj komisiji", kazao je sudija Delfino argentinskim medijima.

Kako sada stvari stoje popularni Milioneri će biti kažnjeni s oduzimanjem tri boda. Osim toga pobjeda će biti dodijeljena igračima Atletica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi