Zatvorili su stadione zbog koronavirusa, ali su ih "iznenadili" huligani

Na meču u Nizozemskoj

Zatvorili su stadione zbog koronavirusa, ali su ih "iznenadili" huligani

E. Škorić

Nizozemska je prva zemlja koja je zbog većeg broja zaraženih koronavirusom ponovo zatvorila stadione na nekoliko sedmica.

Dakle, u Nizozemskoj ponovo se igra nogomet bez prisustva publike, ali huligani AZ Alkmaara su uspjeli da uđu na stadion u meču protiv NEC Nijmegena.

Oni su odlučili da na ovaj način iskažu protest i nezadovoljstvo odlukama vlade da se zatvore stadioni, pa su svjesno prekinuli utakmicu na kratko vrijeme.

U Nizozemskoj je u posljednje vrijeme opet u fokusu huliganizam, pa je ove sezone bilo dosta incidenata na utakmicama, kao i žestokih tučnjava koje vraćaju uspomene na krvave 80-e.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Top Komentari

user1585252255
Da ga je i Petev izveo na poluvremenu sve bi bilo drugacije.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi