Korona "uništila" portugalskog velikana, a očekuje ih deset mečeva u mjesec dana

Zaraženo 17 članova kluba

Korona "uništila" portugalskog velikana, a očekuje ih deset mečeva u mjesec dana

H. Zilić

Koronavirus je "pokosio" portugalskog velikana Benficu, prenose tamošnji mediji.

Na posljednjem testiranju, čak 17 članova kluba je bilo pozitivno na koronavirus.

Ovo je odmah izazvalo alarm u timu iz Lisabona i pod upitnikom su naredni ligaški mečevi protiv Nacionala 24. januara, derbi protiv Sportinga 31. januara, sutrašnji duel protiv Brage u Liga Kupu i meč u Kupu Portugala protiv Belenensesa 28. januara.

Konačnu odluku o ovoj situaciji donijet će Opće zdravstvo Portugala. Postoji mogućnost za nova testiranja igrača i članova Benfice, a u slučaju da novi testovi budu pozitivni, klub bi morao 14 dana u izolaciju, što bi predstavljalo dodatni problem u tekućoj sezoni, gdje je raspored veoma gust zbog cijele situacije izazvane koronavirusom.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Pored pomenuta tri domaća duela, Benficu 18. i 25. februara očekuju dueli šesnaestine finala Evropa lige protiv Arsenala, a prije toga i ligaški dueli protiv Guimaraesa, Famalicaa, Farensea i Morierensea, što znači da bi Orlovi trebali u periodu od mjesec dana odigrati čak deset mečeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi