Zaustavlja se Bundesliga? Bayern već poručio da ne želi titulu...

U ponedjeljak se donosi odluka

Zaustavlja se Bundesliga? Bayern već poručio da ne želi titulu...

Danas je Svjetska zdravstvena organizacija proglasila golobalnu pandemiju koronavirusa.

I bez ovakvog proglašenja u Evropi posebno, ali i u čitavom svijetu već odavno traje panika zbog širenja pomenute zaraze.

Stvorilo se i haotično stanje u evropskom fudbalu - utakmice se igraju pred praznim tribinama, otkazuju, odgađaju...

Nijemci su se do sada "dobro držali", ali će se i naredne utakmice Bundeslige igrati pred praznim tribinama, a sada stižu vijesti da bi se utrka za trofej prvaka države mogla prekinuti. Prekinuti bi se mogla i "Cvajta".

Naime u ponedjeljak će predstavnici svih klubova iz prvog i drugog ranga njemačkog fudbala prisustvovati sastanku na kojem će biti donesena konačan odluka.

Bild piše da DFB (Fudbalski savez Njemačke) i DFL (Udruženje profesionalnih klubova) ozbiljno ramatraju mogućnost o prekidu takmičenja.

U slučaju da se to zaista desi, DFB namjerava titulu prvaka države za sezonu 2019/2020 dati ekipi koja u trenutku prekida takmičenja bude na prvom mjestu tabele.

To bi dakle bio Bayern jer ne postoji mogućnost da Bavarci koji za vikend igraju sa Union Berlinom do ponedjeljka izgube prvu poziciju.

Bayern, međutim, ne želi takvu titulu. Navodno su se čelnici Bayerna već javili i poručili da ne želi da im se titula poklanja na taj način.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ipak, i da Bayernu, u slučaju prekida prevenstva, ne bude uručena titula, redoslijed na tabeli bi bio prihvaćen kao konačan jer se mora znati ko će sljedeće sezone u evropska takmičenja.

Niko ne bi ispao, a Bundesliga i Cvajta bi se naredne sezone proširile na po 20 klubova. Tako bi dvije prvoplasirane ekipe iz 2. Bundeslige ušle u Bundesligu bez da bi iko napustio elitni rang, dok bi i dvije prvoplasirane ekipe iz trećeg ranga ušle u "Cvajtu".

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

e_svasta
dajte je pitarima, oni vec imaju iskustva sa takvom titulom, a evo im opet zicagu zinula da se prekine
1 2
kajzerfrancbekenbauer
Alles gut, heil Deutschland.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti