Zaustavljanje Pecarskog ključ za pobjedu protiv Srbije

Juniori sutra protiv Srbije u četvrtfinalu Ep

Zaustavljanje Pecarskog ključ za pobjedu protiv Srbije

M. Šljivak

Juniorska košarkaška reprezentacija BiH sutra će u Bratislavi igrati meč četvrtfinala Eurobasketa.

Protivnik našoj selekciji je reprezentacija Srbije, koja je do četvrtfinala došla pobjedom nas Njemačkom (71:64), dok su u grupu dobili selekcije Ukrajine i Italije, a jedini poraz su doživjeli od Španije.

Srbija je rival koji svoju igru zasniva na dobrim visokim košarkašima. Apsolutno prvo ime ove selekcije je fantastični centar Marko Pecarski (208cm) koji je napadački gotovo nezaustavljiv.

Iako na parketu provodi samo 21 minut po meču, Pecarski ima odlične statistike od 14.5 poena i 8.3 skokova po utakmici, što ga čini jednim od najkorisnijih igrača dosadašnjeg dijela prvenstva. 

Skok je njegov veliki kvalitet i njegovo zaustavljanje pod košem za sve ozbiljne timove znači i vjerovatnu pobjedu.

U dosadašnjem dijelu prvenstva su se pored Pecarskog istakla još dvojica košarkaša. Još jedan centar Nikola Mišković i razigravač Aleksa Uskoković su dobra podrška Pecarskom, dok je ostatak ekipe u dosadašnjem dijelu prvenstva bio poprilično tih i rijetko ko je znao da iskoči.

Statistika Srbije u dosadašnjem dijelu prvenstva daje nam nadu da bi naš tim mogao do polufinala i borbe za medalje. Reprezentacije su gotovo u svim segmentima izjednačenje, a iznenađujuće je svakako da je naš tim u većini statističkih podataka bolji, pa čak i u poenima iz reketa, gdje je Srbija najjača.

Također, značajan je podatak da naša klupa ubacuje znatno više poena od naših sutrašnjih rivala. Razlika je očita (57.0 - 30.5), a jedina značajnija prednost pred utakmicu koju Srbija ima su asistencije. Ova selekcija dodaje 15 uspješnih lopti po meču, dok je naša selekcija na prosjeku od 12.8 asistencija.

Ostala statistika u dosadašnjem dijelu prvenstva je manje-više izjednačena. Ključ sutrašnjeg meča je zaustavljanje srbijanskih centara, te konstantan pritisak na organizatore igre Srbije.

Odbrana, posebno protiv Pecarskog, mora biti zaista vrhunska i sigurno je da bi nam to garantovalo pobjedu u duelu protiv velikog rivala.

Meč Bosne i Hercegovine i Srbije igra se sutra od 20:15 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti