Završena 11-godišnja veza Cityja i Kompanjya: "Vrijeme je da odem..."

Belgijanac napustio City

Završena 11-godišnja veza Cityja i Kompanjya: "Vrijeme je da odem..."

Edmir Škorić

Vincent Kompany odigrao je posljednju utakmicu za Manchester City u subotu u finalu FA kupa.

City je razbio Watford sa 6:0 i stigao do novog trofeja, a to je ujedno bio posljednji meč Kompanyja za Građane, čiji je član 11 godina.

Ukupno je odigrao 360 utakmica, postigavši 20 golova, a posljednji protiv Leicestera krajem sezone kada je vjerovatno osigurao titulu svom timu.

"Bilo je mnogo važnih doprinosa renesansi u Manchester Cityju, ali vjerojatno nitko nije važniji od Vincenta Kompanyja. On definira suštinu kluba. Bio je preko 10 godina duša i srce ove moćne ekipe", poručio je predsjednik Cityja Khaldoon Al Mubarak.

Osvrnuvši se na svoju odluku, Kompany je rekao: "Koliko god da je neodoljivo, došlo je vrijeme da odem. I pravo je vrijeme da se povučem. Ne osjećam ništa osim zahvalnosti. Zahvalan sam svima onima koji su me podržali svih ovih godina. Sjećam se prvog dana, jasno, kao što vidim posljednji, sjećam se beskrajne ljubaznosti koju sam dobio od ljudi iz Manchestera. Nikada neću zaboraviti kako su mi navijači ostali vjerni i kada je bilo loše".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kompany ima 33 godine, a nije poznato gdje će nastaviti karijeru. Prije Cityja igrao je za Anderlecht i HSV, a s Građanima je osvojio četiri naslova Premier lige, tri FA kupa, četiri Liga kupa, dva Community Shielda...

Ima i veliki broj individualnih nagrada, ali zaista bi bilo teško sve ih nabrojati.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi