Završena lijepa epizoda Harisa Dilavera u Albaniji
Zeničanin je imao veoma dobru sezonu u Albaniji, te je pravo iznenađenje kako ga Vllaznia nije zadržala u svojim redovima

Iskusni napadač u potrazi za novim klubom

Završena lijepa epizoda Harisa Dilavera u Albaniji

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Albanska Vllaznia koja je u prvom kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu izbacila Široki Brijeg, na svojoj stranici objavila je da je ovaj klub nakon jedne sezone napustio bh. napadač.

Haris Dilaver 31-godišnji napadač nakon jedne sezone u ovom klubu odlučio se za odlazak, te će svoju sreću potražiti u nekom drugom klubu. Zeničanin je za ovaj klub odigrao ukupno 43 utakmice što u prvenstvu, Kupu i Evropi, te je postigao 15 golova.

Bio je jedan od najzaslužnijih igrača što je Vllaznia prošle sezone osvojila Kup Albanije, te osvojila drugo mjesto u prvenstvu.

Ovaj napadač svoju karijeru je počeo u Čeliku, gdje je prošao sve omladinske kategorije, te je u dva navrata nastupao i za seniorski tim Zeničana. Nosio je još dres Viteza, Mladosti, grčkog Plataniasa i Nasaf Qarshia.

U narednim danima ćemo saznati u kojem će klubu ovaj napadač nastaviti karijeru i hoće li ponovo zaigrati u Premijer ligi BiH, gdje ima odigranih 185 utakmica.

Promo

Top Komentari

velez mo
Dobar napadac,volio bi ga viditi u Veležu
10 1
MethodMan
Propo ko žeton u jukebox
1 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi