Zaza novi fudbaler Torina

Italijan se vratio u Seriju A

Zaza novi fudbaler Torina · Zvanično

Italijanski napadač Simone Zaza vratio se u Italiju.

Nakon epizoda u West Hamu i Valenciji, Zaza je odlučio da se ovog ljeta vrati u Italiju, a to je uradio u posljednji čas.

Posljednjeg dana prelaznog roka Zaza je potpisao za Torino iako se prije toga govorilo da je sve završeno sa Sampdorijom.

On u Torino dolazi prvo na jednogodišnju posudbu koja će italijansku ekipu koštati oko dva miliona eura, a narednog ljeta će biti plaćen Valenciji dodatnih 12 miliona kako bi se ugovor realizovao. Napadač će u Torinu zarađivati 1,5 miliona eura godišnje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Valencia CF je napravila dogovor sa Torinom u petak oko posudbe italijanskog napadača Simonea Zaze", navodi se između ostalog u saopštenju španskog kluba.

Torino u 1. kolu Serije A igra na domaćem terenu protiv Rome.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi