Zbog čega je Florentino Perez blokirao odlazak Garetha Balea u Kinu?

Sve je bilo dogovoreno, ali...

Zbog čega je Florentino Perez blokirao odlazak Garetha Balea u Kinu?

Endin Čaušević

Gareth Bale još uvijek nije pronašao novi klub iako je bio na korak od nastavka karijere u kineskom Jiangsu Suningu.

Velšanin je dogovorio sve s kineskim klubom i trebao je postati najplaćeniji fudbaler svijeta, ali se to prema svemu sudeći neće desiti. Iako je bio spreman da putuje za Kinu na kraju je sve stopirano i to od strane Real Madrida.

Španski mediji objavili su jutros da je glavni krivac za stopiranje transfera predsjednik Real Madrida, Florentino Perez. Iako se u kraljevskom klubu pokušavaju riješiti Velšanina svjesni su da ga ne mogu pustiti za "siću".

Ugledna Marca objavila je da se Perez predomislio u posljednji trenutak jer nije mogao da pristane na to da proda Balea za duplo manje novca nego što je postavljena njegova cijena i poručio je da od transfera nema ništa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, Bale će sada vjerovatno ostati u Evropi i kako stvari stoje vratiti se u Englesku. Za ovu opciju je i njegova porodica jer se njegovoj ženi baš nije išlo u daleku Kinu.

No, da li će Bale uspjeti pronaći novi klub ili će sezonu Real Madrida odgledati s tribina ostaje nam da vidimo.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi