Zbog čega je Kylian Mbappe najavio odlazak iz PSG-a?

Ima jedan veliki problem

Zbog čega je Kylian Mbappe najavio odlazak iz PSG-a?

Endin Čaušević

Mladi francuski napadač Kylian Mbappe digao je dosta prašine izjavom oko svoje budućnosti.

Mbappe je proglašen za najboljeg igrača francuske Ligue 1 u ovoj sezoni, a nakon toga obratio se javnosti sa čudnom izjavom za koju mnogi smatraju da je najavio svoj odlazak s Parka prinčeva.

"Da li želim više odgovornosti u PSG-u? Kao što sam rekao, ako to bude u PSG-u biće mi zadovoljstvo, ako to bude negdje drugo, biće negdje drugo - u novom izazovu", rekao je Mbappe prije nekoliko dana.

Ova njegova izjava izazvala je nevjerovatan "haos" među navijačima PSG-a koji su sigurni da će Mbappe napustiti njihov klub. Iako se čak i PSG oglasio i poručio da Mbappe ostaje čini se da nisu uspjeli da smire strasti.

No, ugledi L'Equipe je objavio da iza svega postoji neka druga pozadina. Objavili su jutros da Mbappe ima razlog što želi da ide iz PSG-a, te da to vlasnici ovog kluba dobro znaju.

Navodno, njegov glavni problem je trener Thomas Tuchel s kojim Mbappe nije u najboljim odnosima. Oni su tokom sezone imali nekoliko sukoba i čini se da Mbappe želi poručiti da će ovog ljeta sigurno neko od njih dvojice napustiti Pariz.

Emery: Mbappe je htio da ide u Real Madrid

Mbappe, koji je jučer proglašen za najboljeg igrača u Ligue 1, je u PSG došao na ljeto 2017. godine kada je ovu ekipu još uvijek vodio Emery. Španski stručnjak se prisjeća kako je mladi Francuz tokom te sezone, htio napustiti klub i preći u Real Madrid.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U igri je bila i Barcelona, ali je Emery, uz pomoć ljudi u PSG-u, ipak uspio da nagovori Mbappea da ostane i izabere projekat koji stoji pred PSG-om.

"Razgovarao sam s njim i njegovim ocem da ostane. Htio je da izabere Real Madrid, a također je imao šansu otići u Barcelonu. Uprkos svemu ipak smo ga uvjerili u projekat koji je pred PSG-om i nagovorili ga da ostane. Morali smo 'baciti novac na stol' i to smo učinili", kaže Emery.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti