Koga Barcelona želi za novog trenera? Dvojica stručnjaka na listi želja

Ernesto Valverde sve bliže odlasku

Koga Barcelona želi za novog trenera? Dvojica stručnjaka na listi želja

E. Čaušević

Ernesto Valverde će na kraju ove sezone najvjerovatnije napustiti klupu Barcelone i bit će pravo čudo ukoliko uspije ostati trener ovog tima i naredne sezone.

Čelnici Barcelone prošle godine dali su mu punu podršku kada je Barca šokantno ispala u Ligi prvaka od Rome, a nakon što se Blaugrana osramotila u utorak na gostovanju protiv Liverpoola teško da će Valverde ostati na klupi.

Španski mediji već uveliko špekulišu o tome da je Valverde već bivši, ali da će to zvanično biti tek na kraju sezone jer Barcelonu još očekuje i finalna utakmica Kupa Kralja.

Već se počelo pisati o tome ko bi mogao biti novi trener Barcelone ukoliko Valverde dobije otkaz, a navodno na listi želja katalonskog kluba nalaze se dvojica trenera i to oba iz Holandije.

France Football piše da će mete Barcelone biti Erik ten Hag i Ronald Koeman. Ten Hag je oduševio sve na klupi Ajaxa koji je umalo napravio čudo i plasirao se u finale Lige prvaka, dok je Koeman velika legenda Barcelone.

Koeman je trenutno na klupi reprezentacije Holandije, a ima dosta iskustva što se tiče klupskog fudbala s obzirom da je u dosadašnjoj karijeri s klupe vodio Everton, Southampton, Ajax, Benficu, Valenciju, PSV, Vitesse, AZ i Feyenoord.

Mogu tražiti nove klubove: Otpisana desetorica fudbalera Barcelone!

Madridski AS objavio je danas da su čelnici Barcelone donijeli odluku o tome koga će prodati ovog ljeta, odnosno da će čak desetorifa fudbalera napustiti Camp Nou na kraju ove sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kako prenosi ovaj ugledni portal na listi otpisanih fudbalera nalaze se: Philippe Coutinho, Samuel Umtiti, Ivan Rakitić, Denis Suarez, Malcom, Casper Cillessen, Murillo, Rafinha, Thomas Vermaelen i Kevin-Prince Boateng.

Boateng i Murillo se nalaze na posudbi u Barceloni, ali su im već poručili da neće otkupiti njihove ugovore, te da će se oni na kraju sezone vratiti u svoje klubove Sassuolo i Valenciju.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

luks-02
Slažem sa spiskom.Ja bi obavezno dodao još Luisa Suareza iako je veliki prijatelj Messija .Dembeleju bi dao još još jednu šansu do zimskog prelaznog roka-Ako do tada ne proradi onda prodat i njega.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi