Zbog čega Messi nikad ne gleda utakmice koje je odigrao?

Luis Suarez dao objašnjenje

Zbog čega Messi nikad ne gleda utakmice koje je odigrao?

Endin Čaušević

Lionel Messi je sigurno jedan od najboljih fudbalera svih vremena, a svojim igrama iz utakmice u utakmicu oduševljava ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Argentinac ove sezone igra u fantastičnoj formi, a s njim Barcelona izgleda zaista nezaustavljivo. Ono što mnogi već znaju jeste da Messi ima odličan odnos s Luisom Suarezom na terenu, ali i van njega. Suarez je u razgovoru za katalonski Sport pričao o svom prijateljstvu s Messijem.

Urugvajski napadač je otkrio da on i Messi znaju po tri sata sjediti i pričati samo o fudbalu, ali također je otkrio da Argentinac nikada ne gleda utakmice na kojima je igrao i analizira šta nije bilo u redu. Messi jednostavno zna kada je bio dobar, a kada je podbacio, te očito da mu ne trebaju neke dodatne analize.

"Nikada ne gleda snimke utakmica na kojima je igrao. Dosta pričamo nakon meča o svemu tome, ali to je jedini način gdje nešto pokušavamo analizirati. Nekada znamo pobijediti, a na njemu vidim da je ljut jer nije odigrao kako treba. To pokušava popraviti odmah u narednoj utakmici i ne trebaju mu analize da to shvati", rekao je Suarez, te dodao:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Mi ostali smo drugačiji i ponekad gledamo zajedno utakmice, ali na kraju to i ne pomaže previše jer već znate šta je bilo dobro, a šta nije. Messi ne gubi svoje vrijeme na to i već u narednoj utakmici vidite da je promijenio neke stvari".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi