Zbog čega Paolo nije zaigao za United: Cesare Maldini jednom rečenicom odbio Fergusona

Jasna je to poruka bila i legendarnom Fergiju

Zbog čega Paolo nije zaigao za United: Cesare Maldini jednom rečenicom odbio Fergusona

Samir Mlaćo

Paolo Maldini dugo vremena je važio za jednog od najboljih defanzivaca na svijetu.

Paolo Maldini dugo vremena je važio za jednog od najboljih defanzivaca na svijetu. Bio je i velika želja Manchester Uniteda, no svi napori tadašnjeg trenera Crvenih Đavola Sira Alexa Ferugsona nisu uspjeli da Maldinija dovedu na Old Trafford.

Naime, u vremenu dok je igrao za Milan, Ferguson je pokušao angažovati Maldinija, no odgovor njegova oca Cesarea je bio sasvim.

"Moj deda je Milan, otac je Milan, ja sam Milan i moj sin je Milan. Zaboravi", bila je poruka starijeg Maldinija.

Paolo Maldini je karijeru završio 2010. godine, a sa Milanom je osvojio čak 13 trofeja. Upisao je i 126 nastupa za reprezentaciju Italije uz sedam pogodaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Top Komentari

Alkma
Jedan od naj boljih defanzivaca svih vremena
1 0
Senad1222
Legenda FORZAMILAN
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi