Zbog korona virusa odgođen još jedan meč u Hrvatskoj
FOTO - EPA

Zbog korona virusa odgođen još jedan meč u Hrvatskoj

A. Beganović

Utakmica 9. kola hrvatskog fudbalskog prvenstva između Lokomotive i Hajduka je odgođena zbog pojave korona virusa u zagrebačkom klubu.

Nakon što je prošlpg vikenda po prvi put zbog korona virusa odgođena utakmica u HNL (Osijek - Lokomotiva), još jedan meč se odgađa i to onaj između Lokomotive i Hajduka.

Ovu informaciju potvrdio je i Nogometni savez Hrvatske.

"NK Lokomotiva dostavio je dana 21.10.2020. obavijest da je nakon obavljenog testiranja cijele momčadi utvrđena zaraza koronavirusom kod četiri igrača te još dva imaju epidemiološku mjeru samoizolacije. Zbog toga NK Lokomotiva nije u mogućnosti nastaviti redovito takmičenje i traži odgodu utakmice 9. kola HT Prve lige Lokomotiva-Hajduk. Shodno propisima HNS-a i odluci Takmičarske komisije HNS-a sa sjednice održane 06.08.2020.g. kojom je dano ovlaštenje povjerenicima takmičenja za odgodu pojedine utakmice u slučaju da u samoizolaciji bude 6 ili više igrača istog kluba, na osnovu zahtjeva NK Lokomotive donijeta je odluka o odgodi utakmice. Prema odredbama Pravilnika o nogometnim takmičenjima i Propozicija takmičenja odgođene utakmice moraju se odigrati u prvom mogućem slobodnom terminu, o čemu će se odluka donijeti naknadno", Index.hr prenosi objavu Hrvatski nogometni savez.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

milivoje
Čitaš li Lale Milorade?
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi