Zbog neplasmana u Ligu prvaka Arsenal će imati smiješan budžet za ljeto

Za Topnike najgore tek dolazi

Zbog neplasmana u Ligu prvaka Arsenal će imati smiješan budžet za ljeto

S. Grebović
Teme:

Arsenal ni treću sezonu zaredom neće igrati u Ligi prvaka, što je za klub njihovog renomea ipak malo previše.

Arsenal je sinoćnjim porazom od Chelseja u finalu Evropske lige i definitvno ostao bez svih šansi da naredne sezone zaigra u najjačem klupskom takmičenju Starog kontinenta. Sezonu su u engleskoj Premier ligi završili na petoj poziciji, pa će se i naredne sezone morati zadovoljiti učešćem u Ligi Evrope.

Zbog toga je automatski i budžet tima za naredni prelazni rok manji nego što bi bio da se Arsenal uspio kvalifikovati u Ligu Šampiona. Prema nekim najavama on bi trebao iznositi "samo" 50 miliona eura, pa je teško očekivati da na Emirate ovog ljeta dođu neka ozbiljnija imena.

"Mi smo veliki klub i prošlih godina su bez obzira na neigranje Lige šampiona, veliki igrači su bili spremni da dođu u Arsenal", izjavio je po završetku sinoćnje utakmice Unai Emery.

Ekipu su već napustila tri fudbalera. Aaron Ramsey će se na kraju sezone pridružiti Juventusu, Danny Welbecku je istekao ugovor, dok je Petar Cech sinoćnjom utakmicom okončao svoju golmansku karijeru.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Mnogo velikih imena je bilo u igri, pominjani su razni fudbaleri, počevši od Davida Alabe i sličnih nerealnih meta. Željeli su i Baillyja iz Manchester Uniteda, ali Solskjer je odlučio da ga zadrži u svojim redovima.

Zbog toga je za očekivati da Emery posegne za nekim alternativama, a pominju se Dennis Praet iz Sampdorije, kao i Ryan Fraser iz Bournemoutha.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi