Zbog njega su se obarali svjetski rekordi, a Ferguson ga je htio dovesti dok još nije bio ni poznat

Pregovori ipak propali

Zbog njega su se obarali svjetski rekordi, a Ferguson ga je htio dovesti dok još nije bio ni poznat

Ako je u svijetu fudbala postojao trener koji je mogao od običnog igrača napraviti svjetsku klasu, onda je to Sir Alex Ferguson. A, znamo šta je pravio od igrača koji su ionako veliki talenti. 

Jednog takvog pokušao je dovesti prije 15-ak godina u Manchester United, ali na kraju do dogovora nije došlo.

Riječ je o Garethu Baleu. Velšanin je kao vrlo mlad fudbaler pokazivao veliki talenat, ali također i dosta mana koje su na kraju presudile da United u to vrijeme ne ponudi onoliko novca koliko je njegov tadašnji klub Southampton tražio.

Bivši trener Southamptona George Burley otkrio je da je u tom periodu imao razgovor s Ferugosonom u jednom hotelu, ali da do dogovora oko Balea nije došlo.

"On je bio nešto poput krila, a igrao je poziciju beka. Manchester United je bio zainteresovan za njega", priča Burley za The Athletic i dodaje:

"Sjećam se da sam išao u hotel kako bih pričao s Fergusonom i njegovim izvršnim direktorom. Već smo tada prodali Thea Walcotta za 12 miliona funti Arsenalu, a Manchester nam je ponudio tri ili četiri miliona, tako da smo im rekli 'nema šanse'. Mislim da su oni bili malo zabrinuti zbog Baleovih slabih defanzivnih sposobnosti. Na tome smo i mi radili u to vrijeme i mislim da se mogao izboriti."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bale je 2007. godine prešao u Tottenham za pet miliona funti, ali trebalo mu je dugo vremena da pokaže puni potencijal. U redovima Pijetlova dugo je bio be prije nego što ga je trener Harry Redknapp prebacio na poziciju krila.

Kao što već svi dobro znamo, Bale je u ljeto 2013. godine prešao u Real Madrid za svjetski rekord od 83 miliona funti. On je u Kraljevskom timu za sada osvojio jednu La Ligu i čak četiri Lige prvaka.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije