Zbog novog pojačanja Reala Kovačiću pokazana izlazna vrata
Foto: EPA

Kovačić odlazi iz kluba

Zbog novog pojačanja Reala Kovačiću pokazana izlazna vrata

M. Šljivak

Hrvatski fudbaler Mateo Kovačić napustiće Real Madrid ovog ljeta.

Kako navode španski mediji, dolazak Danija Ceballosa iz Betisa koštaće Kovačića mjesta u timu, te je rukovodstvo kluba odlučilo da Kovačića stavi na transfer listu.

Međutim, hrvatski fudbaler vjerovatno neće dugo čekati na novi klub. Tottenham je pokazao veliki interes za njega, pa bi on karijeru mogao nastaviti u engleskoj Premier ligi.

Spursi su navodno spremili ponudu od 25 miliona eura za Hrvata, Real traži tri miliona više, ali vjerovatno će posao veoma brzo biti završen.

Kovačić je prošle sezone nastupio u 39 utakmica za Real u svim takmičenjima, ali daleko je bio od važne karike u igri kraljevskog tima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Hrvatski fudbaler Realov dres je nosio u protekle dvije sezone.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi