Zbog ovog dokumenta Luku Jovića će osuditi pola Srbije!

Ipak je potpisao

Zbog ovog dokumenta Luku Jovića će osuditi pola Srbije!

Luka Jović jedan je od onih koji su se našli na udaru kritika zbog neposluđnosti uslijed koronavirusa.

On je nedavno iz Madrida, gdje je trebao biti u karantinu, stigao u Srbiju, tačnije Beograd i tokom rođendana djevojke Sofije obišao dosta lokala i slobodno se šetao gradom iako je morao provesti obaveznih 14 dana u karantinu.

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu podnijelo je krivičnu prijavu protiv njega, a on se odmah pravdao riječima da je imao dozvolu doktora da dođe u Beograd.

Ipak, Jović tu zaboravlja jednu bitnu činjenicu. I da je istina da je dobio dozvolu za dolazak u Srbiju, to ne znači da je smio slobodno hodati gradom, posebno jer je došao iz vrlo ugroženog područja kakav je Španija. Morao je biti u kućnoj izolaciji 14 dana, a takav dokument je čak i potpisao kada se vratio u Srbiju. U posjed istog došao je Telegraf.rs i objavio ga:

Dakle, sada je jasno da je Jović prekršio pravila i da je krivična prijava s razlogom podnesena.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da će sljedeći put, ako izađe iz kuće, biti uhapšen. Također, to se odnosi i na Nikolu Ninkovića, također fudbaler koji je iz Italije stigao u Srbiju. Vučić je dodao kako će se pokušati izbjeći krivična prijava koja je već podnesena, ali da će drugi put zakon biti nemilosrdan čak i prema njima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ovi mladići su koji milioneri a misle da mogu sve, ne možete sve, hvala, ali nama su život najstarijih ali i svih drugih preči od miliona i svega drugog. I biće svi strogo kažnjeni, ko ne poštuje zakon. Najlakše je kažnjavati, siguran sam da ta dvojica dječaka koji se spominju se kaju, podnijete su prijave, a nadam se da ćemo moći to da izbjegnemo, obojica su u izolaciji i budu li pokušali da izađu, biće uhapšeni. U suštini su dobri momci, razumijem ih i ne treba da se iživljavamo na njima, imamo mnoge koji bi trebalo da budu odgovorniji, a nisu otišli u izolaciju", kazao je Vučić.

Jović se inače našao i na udaru kritika građana Beograda jer je svoj automobil jučer nepropisno parkirao na trotorar pa je dobio i nekoliko cjedulica te podignute brisače.

Top Komentari

Adnanos
Budala, da je kao u bivsoj lipoj Jugi bio bi na golom otoku
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi