Zbog Ozilove podrške muslimanima Kinezi zabranili prenos utakmice Arsenal - Manchester City
Foto - EPA

Povrijedio je osjećaje navijača

Zbog Ozilove podrške muslimanima Kinezi zabranili prenos utakmice Arsenal - Manchester City

Midhat Šljivak

Kineska državna televizija CCTV odlučila je zabraniti prenost utakmice engleskog Premiershipa između Arsenala i Manchester Cityja.

Razlog zabrane je stav njemačkog fudbalera Mesuta Ozila, koji je prije nekoliko dana pozvao da se pomogne ujgurskim muslimanima u Kini, koji se masovno ubijaju i odvode u logore.

"U Kini spaljuju Kur'ane, džamije su zatvorene, teološke škole i medrese su zabranjene. Vjerski učitelji se ubijaju jedan po jedan i usprkos svemu, muslimani šute", napisao je Ozil.

Arsenal se potom ogradio od izjava svog fudbalera, Kinezi su razočarani onim što je Ozil napisao, te su zabranili prenos utakmice Arsenal - City.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Izjave fudbalera Arsenala su nazvali lažnim, te ističu da je povrijedio osjećaje navijača u Kini i prenosa današnje utakmice neće biti.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gari Garinča
Vidi ti ove "kosooke" nacije, mora da im je Hitler postao idol nacije.
10 0
PRAVIGAZIJA
Ne ismijavajte nasu vjeru objavama o 56SENALU..pisite o CAGLIARIJU, u sjajnoj formi su..ovako samo navlacite gnjev na sebe..pozdrav svim kulturnim komentatorima..
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi