Zbog Ramazana bez Eurobasketa

Eurobasket 2009

Zbog Ramazana bez Eurobasketa

Najbolji igrač reprezentacije Bugarske Ibrahim Jaaber neće nastupiti na Eurobasketu zbog Ramazana. Naturalizirani Bugarin je odlučio da isposti cijeli mjesec Ramazan, tako da zbog toga neće biti u mogućnosti da obavi završne pripreme Bugarske, niti će biti među putnicima u Poljsku.

Dvadesetpetogodišnji bek rimske Lottomatice odlučio je staviti vjerske ispred sportskih obaveza i to treba poštivati, javili su iz bugarskog košarkaškog saveza. 

Nema sumnje da će njegovim izostankom Bugarska biti itekako oslabljena, jer je Jaaber u kvalifikacijama bio najbolji igrač svoje reprezentacije sa prosjekom 15 poena, 5,1 skokom i 3,5 asistencija po susretu. 

Njegovim izostankom otvara se novo mjesto za jednog naturaliziranog igrača, a selektor Bugarske će u narednih nekoliko dana morati odlučiti koga da vodi u Poljsku, Andre Owensa ili Earla Rowlanda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.