Zbog smrti Astorija odgođene dvije utakmice u Seriji A

Tragedija na Apeninima

Zbog smrti Astorija odgođene dvije utakmice u Seriji A

E. Čaušević

Velika tragedija jutros je potresla Apenine nakon što je saopšteno da je kapiten Fiorentine, Davide Astori, preminuo u snu.

Ovaj defanzivac je prije nekoliko sedmica proslavio svoj 31. rođendan, a njegova Fiorentina danas je trebala igrati na gostovanju protiv Udinesea. Međutim, veliki haos vlada od jutarnjih sati u hotelu u kojem su igrači Fiorentine nakon što se Astori nije pojavio na doručku.

Kada su otišli u njegovu sobu pronašli su ga u krevetu i shvatili da je njegovo srce prestalo kucati. Zbog iznenadne smrti kapitena kluba iz Firence odgođena je utakmica između Udinesea i Fiorentine, ali također i meč Genoa - Cagliari.

Astori je karijeru počeo u Milanu za koji je debitovao 2006. godine. Kasnije je čak šest sezona igrao za Cagliari, a dvije godine bio je na posudbi u Romi. Od ljeta 2016. godine bio je član Fiorentine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi