U snu preminuo kapiten Fiorentine!
Pronašli ga u hotelskoj sobi u Udinama nakon što se nije pojavio na doručku

Prestalo kucati srce Davidea Astorija

U snu preminuo kapiten Fiorentine!

Endin Čaušević, foto: EPA

Fudbaleri Fiorentine danas trebaju igrati na gostovanju protiv Udinesea u okviru 27. kola italijanske Serije A, ali prema svemu sudeći ova utakmica će biti odgođena zbog velike tragedija koja je potresla jutros klub iz Firence.

Naime, italijanski mediji objavili su kako je u toku večeri preminuo 31-godišnji Davide Astori. Navodno, kapiten Fiorentine preminuo je u snu i javnost u Italiji izražava saučešće porodici i prijateljima.

Ova vijest sve je pogodila obzirom da se radi i o reprezentativcu Italije. Ovu vijest potvrdili su iz Fiorentine saopštenjem nakon što se Astori nije pojavio na jutrošnjem doručku. Još uvijek nije poznat razlog njegove smrti.

"Fiorentina za žalošću javlja šokantnu vijest da je sinoć preminuo naš kapiten Davide Astori", saopšteno je iz kluba u kojem je Astori igrao od 2015. godine. U dresu reprezentacije Italije odigrao je 14 utakmica i postigao jedan gol.

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi