Zbog uplitanja politike u HNS upitan put Vatrenih u Brazil

Kontra reakcija

Zbog uplitanja politike u HNS upitan put Vatrenih u Brazil

FIFA i UEFA polako gube strpljenje, pa su Vladi Republike Hrvatske, tačnije Ministarstvu nauke kulture i sporta zaprijetili izbacivanjem iz evropskih i svjetskih takmičenja sve hrvatske klubove i reprezentacije u slučaju da se politika bude miješala u unutrašnje stvari HNS-a. 

Sve je započelo zbog rješenja Sportske inspekcije koja je, uz blagoslov Ministarstva, zatražila od HNS-a ukidanje licence Dinamovoj filijali Lokomotivi, Hrvatskom dragovoljcu i Vinogradaru.

Ministar Željko Jovanović poručio je UEFA-i da se suzdrži od prozivanja i osvrtanja u Zahon Republike Hrvatske, na što je uslijedila žestoka kontra reakcija. Hrvatskoj reprezentaciji prijeti čak i suspenzija sa Mundijala u Brazilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije