Zbogom Adidas, Marseille nakon 40 godina mijenja sponzora

Fudbaleri francuskog kluba od naredne sezone u novom ruhu

Zbogom Adidas, Marseille nakon 40 godina mijenja sponzora

"Veza" Marseillea i Adidasa je trajala četiri decenije. Ova njemačka kompanija je "oblačila" fudbalere ekipe sa juga Francuske od 1974. do 1994. godine, a nakon kratke pauze, Adidas je nastavio proizvoditi dresove Marsillea 1996. godine, što se nastavilo do danas.

Međutim, ljeto 2018. godine donosi i kraj uspješne saradnje Marseillea i Adidasa koja je "proizvela" nekoliko kultnih dresova.

Na kraju tekuće sezone Puma će zamijeniti Adidas, a dresovi Marseillea bez slavne tri linije će sigurno izgledati neobično svim ljubiteljima fudbala.

Ipak, vrijedi se prisjetiti nekih od najboljih i najzanimljivijh dresova koje je Adidas kroz historiju isporučivao fudbalerima Marseillea.

Domaći dres Marseillea - 1980. godina

Domaći dres Marseillea - od 1991. do 1993. godine

Gostujući dres Marseille - sezona 2008/2009

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Treći dres Marseillea - sezona 2010/2011

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi