Zbunjeni Deschamps: Čekajte, stvarno ne može igrati za nas?
FOTO: EPA

Francuski selektor se osramotio

Zbunjeni Deschamps: Čekajte, stvarno ne može igrati za nas?

Selektor francuske reprezentacije Didier Deschamps doživio je veliku neugodnost na konferenciji za medije. 

Deschamps ima namjeru da dodatno osnaži reprezentaciju Francuske pred nadolazeće Evropsko prvenstvo i igrač koji se nalazio u njegovom notesu je Kalidou Koulubaly iz Napolija. Ranije je Deschamps slao i pomoćnike da prate Koulibalyja, sve dok od strane novinara nije saznao da je to bilo uzalud.

"Koulibaly je već igrao za Senegal u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i nema pravo mijenjati reprezentaciju. Pritom je zabilježio i pet nastupa, tako da ne vidim način na koji može zaigrati za Francusku", kazao je Deschampsu jedan od francuskih novinara. 

Da Deschamps nije bio upoznat sa CV-om od Koulibalyja najbolje potvrđuje i to što je novinaru u zbunjenosti odgovorio: "Stvarno..."

Nakon toga na društvenim mrežama uslijedile su šale na račun selektora Francuske. Jedan korisnik je predložio da bi Deschamps trebao "baciti oko" na Reusa (27 nastupa za Njemačku) ili Alvara Moratu (6 nastupa za Španiju).

Svoj komentar na cijelu situaciju dan poslije je dao i Kalidou Koulibaly. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Čitao sam da Deschamps razmišlja o meni i bio sam iznenađen. Mislim da je zakasnio. Ja sam dugo vremena čekao svoju šansu u Francuskoj, međutim nisam je dobio i prihvatio sam poziv iz Senegala. Odlučio sam srcem i nisam se pokajao. Ovo je tim koji se gradu iz dobru generaciju", kazao je Koulibaly. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi