Zdovc: Cilj je osvojiti ABA ligu i plasirati se u Euroligu
Foto: KK Cedevita

Nekadašnji trener Bosne preuzeo Cedevitu

Zdovc: Cilj je osvojiti ABA ligu i plasirati se u Euroligu

D. Rakanović

Košarkaški klub Cedevita je u srijedu i službeno predstavila svog novog trenera Jure Zdovca. 

Nekadašnji trener sarajevske Bosne izjavio je da je cilj kluba osvojiti Prvenstvo Hrvatske, Kup Hrvatske i ABA ligu slijedeće sezone.  

"Drago mi je da sam došao u ovaj klub. Nije mi trebalo dugo da se odlučim. Meni je u ovom poslu jako bitno da te netko želi. Kad vidiš da te netko hoće dovesti u svoju sredinu onda je to puno lakše i ja to cijenim. Kroz cijelu svoju karijeru i sportski život, i kad sam igrao, uvijek kad je netko došao k meni ja sam to obično više ili manje odmah prihvatio. To se pokazalo dobrim, iako je možda moja karijera mogla ići i drugačije. Zadovoljan sam što sam tu. Cedevita je klub koji je u zadnje vrijeme u samom vrhu europske košarke. Čak bih rekao da je taj klub mnogo više cijenjen u inozemstvu, gdje sam ja bio zadnjih godina, nego u regiji. Druga stvar koja me je motivirala u dolasku je želja i sportski motiv da se dođe do Eurolige. Cedevita može izboriti Euroligu kroz Eurokup ili ABA ligu i to je možda čak na kraju i presudilo", rekao je Zdovc. 

Slovenački stručnjak smatra da su ga čelnici kluba doveli kako bi u narednoj sezoni po prvi put Cedevita osvojila ABA ligu i na taj način se vratiti u najelitnije evropsko takmičenje.

"Ja sam ambiciozan trener, ponekad i previše, ali tako je. To tražim i od igrača. Sigurno da ćemo napraviti sve što možemo. Mislim da je jasno da su ciljevi osvojiti Prvenstvo Hrvatske, Kup Hrvatske i ABA ligu. To moraju biti naši ciljevi jer samo visoki ciljevi vrše pritisak na sve nas. Nisam spomenuo još i Eurokup, a tu cilj mora biti plasman među najbolja četiri, tako da neće biti lako", rekao je Zdovc, prenosi službena stranica kluba. 

Zdovc je trenersku karijeru počeo u Splitu, gdje je 2004. godine osvojio Kup Hrvatske. Kasnije je vodio Geoplin Slovan i Iraklis, nakon čega je postao sportski trener u Union Olimpiji, a onda se vratio u trenerske vode u Bosni Sarajevo. S Bosnom je 2008. osvojio naslov prvaka BiH, a onda je od 2009. do 2011. bio trener Union Olimpije. S Olimpijom, koju je vodio i u Euroligi, je osvojio Prvenstvo Slovenije 2009., a Kup Slovenije osvajao je 2009., 2010. i 2011. godine.

Od 2011. do 2013. godine bio je trener Spartak Sankt Petersburga i 2012. godine proglašen je trenerom godine u Eurokupu. Poslije Rusije preuzeo je ekipu Royal Hali Gaziantepa, a od 2015. godine do ožujka ove godine vodio je atenski AEK. Zdovc je u dva navrata bio i selektor Slovenije. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi