Zdovc izostavio Sašu Vujačića

Eurobasket 2009

Zdovc izostavio Sašu Vujačića

Saša Vujačić ipak neće igrati za Sloveniju na predstojećem Eurobasketu u Poljskoj. Iako su Slovenci prije nekoliko dana objavili informaciju da će bek LA Lakersa biti spreman za kontinentalno prvenstvo, jučer je iz tabora slovenske reprezentacije stigla vijest da od toga nema ništa.

Saša Vujačić je cijelo ljuto proveo na oporavku od nezgodne povrede, uspio se oporaviti, ali nije dovoljno spreman za takve napore kao što to zahtjeva igranje za reprezentaciju na Eurobasketu. Tako će Vujačić morati sačekati neku drugu priliku kako bi nastupio za nacionalni tim na velikom takmičenju. 

Drugi igrač za kojeg je Jure Zdovc odlučio da neće putovati u Poljsku je Miha Župan. Za Župana se i pretpostavljalo da neće vidjeti Poljsku zbog velike konkurencije na njegovoj poziciji, ali neodlazak Vujačića je veliki udarac ambicijama Slovenije, koje sežu čak do medalje. 

Ipak, to nije sve. Slovenci bi u četvrtak mogli dobiti novi udarac. Naime, u četvrtak će se reprezentaciji priključiti još jedan povrijeđeni igrač, Matjaž Smodiš, koji će taj dan obaviti završni ljekarski pregled i biće poznato dali će biti spreman za nastup. U suprotnom , Slovenija u Poljsku putuje veoma oslabljena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.