Zdovc prekrižio Preldžića
Emir Preldžić

Slovenci uvrijeđeni

Zdovc prekrižio Preldžića

Selektor košarkaške reprezentacije Slovenije Jure Zdovc više neće računati na Emira Preldžića, nakon što je ovaj izjavio kako više ne želi igrati za tu reprezentaciju.

Talentovani košarkaš Fenerbahcea odlučio je zaigrati za reprezentaciju svoje domovine, Bosne i Hercegovine, te ga je selektor bh. košarkaške reprezentacije Mensur Bajramović i odlučio staviti na svoj spisak. Međutim, FIBA je negativno reagovala na molbu da Preldžić obuče bh. dres jer za to nije dobivena potrebna saglasnost Košarkaškog saveza Slovenije.

Preldžić se također našao i na spisku košarkaške reprezentacije Slovenije, čiji je selektor Jure Zdovc odlučio prekrižiti Preldžića sa spiska, uvrijeđen što je ovaj odlučio igrati za BiH.

 “Nezadovoljnog igrača ne želi u svojoj ekipi imati ni jedan trener. Ja sam ga u svojoj glavi već prekrižio sa spiska kandidata za EP jer vidim da je pogazio riječ koju je dao izaslanicima Košarkaškog saveza Slovenije prilikom razgovora o nastupu na EP u Poljskoj. Kada sam preuzeo reprezentaciju odmah sam kazao kako će igrati samo oni koji to srcem žele i koji su spremni podrediti se mojim zahtjevima”, rekao je selektor slovenije za slovenačko izdanje Sportskih novosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti