"Zdrav sam i imam sve, primjer sam na terenu i izvan njega"
Ronaldo se vratio u Manchester i sutra kao igrač Juvenetusa će zaigrati na Old Traffordu, ali glavna tema presice noć prije utakmice bile su optužbe na njegov račun zbog navodnog silovanja

Cristiano Ronaldo u Manchesteru na press konferenciji

"Zdrav sam i imam sve, primjer sam na terenu i izvan njega"

E. Škorić

Na Old Traffordu je večeras održana press konferencija povodom sutrašnjeg derbija između Manchester Uniteda i Juventusa.

Ronaldo se vratio u Manchester, pa je stao pred novinare dan prije nego će njegov novi klub Juventus gostovati na kultnom stadionu u 3. kolu grupne faze Lige prvaka. 

Ipak, dobar dio press konferencije proteklo je u Ronaldovim tvrdnjama da nije kriv iako ga se optužuje za silovanje.

"Znam da sam primjer. Znam, sto posto. Na terenu i izvan terena. Zato sam uvijek nasmijan i sretan, počašćen sam što igram u fantastičnom klubu i što imam fantastičnu porodicu. Imam četvero djece, zdrav sam. Imam sve. Sve ostalo me ne dodiruje. Jako sam dobro", rekao je Ronaldo

"Ne slušate šta ja kažem. Ja sam sretan čovjek. Dali smo izjavu prije dvije sedmice, nisam kriv i drago mi je, naravno. Ne želim da lažem u ovoj situaciji. Moji advokati su sigurni i ja sam također. Najvažnija je stvar da ja uživam u fudbalu i životu, a za ostalo imam ljude koji se brinu za moj život. Istina je uvijek na prvom mjestu", tvrdi Portugalac.

O povratku u Manchester, Portugalac kaže:

"Veoma emotivno je ovo za mene. Osvojio sam dosta trofeja, kupova, liga.... u Manchesteru, a Sir Alex Ferguson je osoba koju nikada neću zaboraviti i poželio bih mu sve najbolje".

"Bit će ovo veoma teška utakmica, znamo da United ima dobar timm igra kod kuće, ali mi imamo naše oružje i imamo zaista šansu. Ako budemo onako kako hoće naš trener, imamo dobru šansu da pobijedimo", zaključio je Ronaldo.

Kako bi uporedio Juve i Real Madrid?

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ne želim da ih poredim. Oba tima su fantastična. Drago mi je što sam igrao u Manchesteru, Real Madridu i što sada igram u Juventusu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti